Fókusz

Tippek és mítoszok, amiken érdemes átrágnod magad a sikerességhez

Idén is modellek, kamerák, objektívek és előadók lepték el a Millenárist

A "Plus" sorozat bevezetése óta összesen 756 új szín jelent meg

jún
08

Visszatér a Kodak Kodachrome, de nem analóg filmként, hanem magazinként

Ikonikus darabja volt a fotózás történelmének a Kodak Kodachrome színes film, melynek gyártását néhány éve torpedózták meg. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Kodachrome név még ma is fogalom, hogy a Kodak újonnan induló print magazinjának is ez lett a címe, a borítója pedig egyszerűen parádés módon emlékezik meg a jól megszokott csomagolásról.

+ Hozzászólások száma:
Címkék kodak, Kodachrome, print, analóg, magazin, kultúra, művészet
máj
15

Ingyenes, magyar nyelvű X-Rite webinárium a fekete színről

Nem mindennapi alkalom, mikor valaki ingyenesen bebocsátást nyerhet egy anyanyelvén megszólaló előadásba a fekete színről, ráadásul mindez az otthoni kanapé vagy a munkahelyi forgószék öleléséből is elérheti. Az X-Rite szervezésében Dr. Schulz Péter mesél majd egy órán át, nem érdemes kihagyni!

+ Hozzászólások száma:
Címkék fekete, szín, előadás, webinárium, x-rite, pantone, ingyenes
máj
09

A Pantone közelebb visz ahhoz, hogy lásd a színek viselkedését különféle hordozótípusokon

Nagy lépésre szánta el magát a Pantone: Igyekszik felhomályosítani a designerek és grafikusok tömegeit arról, hogy a színskálában gondosan kiválasztott szín miért nem fog soha úgy kinézni, ahogy a kezükben szorongatott legyezőben látják. A Pantone Simulator Prints egy új és izgalmas szolgáltatás, igaz vannak limitációi.

+ Hozzászólások száma:
Címkék pantone, Simulator, Prints, print, nyomat, proof, direktszín, spot color, formula guide, szimuláció, hordozó, papír, coated
már
24

Programajánló: PPDexpo & SignExpo 2017

A kétévente megrendezett, hazai viszonylatban legnagyobbnak számító nyomda- és csomagolóipari, valamint reklámdekorációs expó ismét megnyitja kapuit, hogy találkozhass a szakma képviselőivel. A háromnapos rendezvényen lehetőség lesz nem csak szakmai, de baráti hangvételű beszélgetéseket folytatni és számos újdonságnak számító eszközt testközelből is megismerni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék PPDexpo, signexpo, 2017, SYMA, BOK, csarnok, expó, kiállítás, vásár
feb
07

Ha valamit rozsdamentes acélból nyomtatsz, az egy kerékpár legyen!

Sokan próbálkoztak már 3D nyomtatással kerékpárt gyártani, de a jó öreg rozsadamentes acél nem számít kommersz alapanyagnak a számos műanyag között. A holland Delfti Műszaki Egyetem hallgatói erre tették le az esküt és a végeredmény állítólag megállt 20 kg alatt.

+ Hozzászólások száma:
Címkék 3D print, nyomtatott, kerékpár, bringa, rozsdamentes, acél, hegesztés

Oldalak