Fókusz

Tippek és mítoszok, amiken érdemes átrágnod magad a sikerességhez

Idén is modellek, kamerák, objektívek és előadók lepték el a Millenárist

A "Plus" sorozat bevezetése óta összesen 756 új szín jelent meg

jún
21

A levegő-levegő filmezésnél kevés menőbb munka van a világon

Nehéz olyan munkát mondani a felhőszint felett, ami ne lenne határtalanul hatalmas móka. A Wolfe Air nem először szerepel nálunk, hiszen a világon csak nagyon kevesen foglalkoznak azzal amivel ők: Sugárhajtású gépről videóznak és fotóznak más sugárhajtású gépeket a levegőben. Most az Everyday Reviews járt utána annak, hogy milyen éppen az Air Canada újdonságáról imázsfilmet forgatni Vancouver felett.

+ Hozzászólások száma:
Címkék légi, videó, videózás, fotó, fotózás, Wolfe Air, boeing, Air Canada
jún
14

Jön a HEIF/HEVC formátum az iOS 11-be: Első szög a Jpeg koporsójában?

Jelenleg a Jpeg az egyik legelterjedtebb képformátum, de ez nem jelenti, hogy nem léteznek nála jóval hatékonyabb tömörített formátumok, csak éppen operációsrendszer-szintű támogatottság hiányában nehéz a terjedésük. Ha az Apple megteszi az első lépést, az általában jelenteni szokott valamit. Az új iOS pedig új álló- és mozgókép formátumokat hoz majd, amelyek a Jpeg-hez képest 50%-al kevesebb helyet foglalnak azonos minőség mellett.

+ Hozzászólások száma:
Címkék apple, iOS 11, HEVC, HEIF, kép, videó, formátum, béta
jún
08

Visszatér a Kodak Kodachrome, de nem analóg filmként, hanem magazinként

Ikonikus darabja volt a fotózás történelmének a Kodak Kodachrome színes film, melynek gyártását néhány éve torpedózták meg. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Kodachrome név még ma is fogalom, hogy a Kodak újonnan induló print magazinjának is ez lett a címe, a borítója pedig egyszerűen parádés módon emlékezik meg a jól megszokott csomagolásról.

+ Hozzászólások száma:
Címkék kodak, Kodachrome, print, analóg, magazin, kultúra, művészet
jún
06

Samyang AF 35mm f2.8 FE – Olcsó, kompakt és autofókuszos objektív Sony vázakhoz

A világ lassan megrágja és lenyeli, hogy a Samyang már kínál autofókuszt is, amihez emésztéskönnyítőként érkezik a korábban már bemutatott AF 14mm f2.8 FE és az AF 50mm f2.8 FE mellé egy 35mm-es változat is. Az AF 35mm f2.8 FE a tükör nélküli Sony vázakhoz tervezett kompakt objektív, mely olcsóbb alternatíva azoknak, akik a kék Zeiss logó láttán heveny verejtékezéssel küzdenek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék samyang, Rokinon, walimex, 35mm, FE, sony, AF, autofókusz, objektív, bemutató, bejelentés
jún
02

Canon EOS C200 - Belső RAW videó rögzítés majdnem filléres áron

A Canon egy egészen új Cinema EOS videokamerával lépett elő, mely a tradicionális japán gyártók között kissé szokatlan módon már 10 ezer dollár alatti áron is elérhetővé teszi a RAW videó rögzítését belső tárolóra, de ezek mellett is tud még olyat villantani, amit még a C300 Mark II is megirigyelne.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, cinema, C200, videokamera, kamera, bemutató, bejelentés, raw, videó

Oldalak