veterán
feb
22

Gyönyörű portrék egy régi vágású tájfotós fényképezőgépeiről terepen és műteremben

Mit csinál egy igazi tájfotós a terepen a telefonjával? Ha arra tippeltél, hogy a tájat fényképezi vele, akkor végleg megfertőződtél a mobilmániával. Julian Calverley a saját felszerelését fényképezi a lehető legszebb beállításokban. Persze amikor műterembe vonul, akkor is tökéletes modellnek találja az Ebony Ti SV45TE, ALPA SWA, Nikon F2A, Contax 645, ALPA STC és Nikon F3 fényképezőgépeit, melyeket ilyenkor a Phase One IQ180 és némi világosítás segítségével örökít meg. Nem nyafog, nem mozdul el, nem kér pihenőt. Kell náluk jobb modell?

+ Hozzászólások száma:
Címkék kamera, fényképezőgép, régi, veterán, tájfotó, tájfotós, portré, műterem
feb
20

Vendégposzt: A bolhapiac rég elveszett fotói

Ismét egy vendéget köszönhetünk a printscreen.hu hasábjain és ennek mindig örülünk, mert szívesen osztjuk meg az olvasóink érdekes történeteit. Gerócs Balázs ráadásul már nem is először szerepel nálunk, tesztelt nekünk Magic Lantern RAW videót és bemutattuk a „zenélő” veterán fényképezőgépekről készült videóját. Most azonban a bolhapiacon vásárolt fényképezőgépben talált filmről mesél, melyen néhány ki tudja hány évtizede exponált képkockát is talált. Át is adjuk a szót neki.

+ Hozzászólások száma:
Címkék bolhapiac, használt, régi, veterán, fényképezőgép, film, képkocka, fotó
ápr
15

100 éves Kodak kamera és egy 5D MkII házassága

100 éves Kodak és a Canon DSLR

A hétvégék már csak ilyenek. Ezúttal is a házilagos barkácsolás lesz a témánk. Főszereplőink Rick Nunn, egy 100 éves Kodak kamera és egy Canon EOS 5D Mark II.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 5D, Mark II, kodak, kamera, öreg, veterán, barkács, analóg, objektív