sebesség
máj
12

Úgy tűnik a Kipon EF – Micro 4/3 adaptere piszok gyorsan fókuszál

Néhány hete adtunk hírt arról, hogy a Kipon leleplezte az első autofókusz átvitelre alkalmas EF – Micro 4/3 (MFT) adaptert, amivel Canon objektíveket tehetünk fel többek között Olympus és Panasonic gépekre. A márka egyik ázsiai disztribútora készített is egy szemléletes tesztvideót, mely azért is remek, mert az apró bakikat sem rejtegetik.

+ Hozzászólások száma:
Címkék kipon, ef, micro 4/3, MFT, adapter, AF, autofókusz, fókusz, sebesség, teszt, videó
már
18

A Carbon3D CLIP úgy nyomtat térben, mintha a Terminátor filmek válnának valóra

Van olyan, aki ne emlékezne arra a kultikus jelenetre, mikor a Terminátor második részében az ízekre szaggatott T-1000 (Robert Patrick) folyadék halmazállapotban újra felépíti saját magát? A Carbon3D CLIP nyomtató, akarva vagy akaratlanul ezt idézi fel, amikor előállít egy 3D printet, ráadásul ezt a meglévő nyomtatási technológiáknál jóval gyorsabban.

+ Hozzászólások száma:
Címkék 3d, nyomtató, nyomtatás, print, printer, gyors, sebesség, CLIP, Carbon3D, rétegmentes
okt
21

Meglódul a Fujifilm X100 az új firmware frissítés után

Sokszor tapasztalatunk már csodálatos gyógyulásokat egy-egy szoftveres sebtapasz után és a Fujifilm X100 is valami hasonlón megy keresztül a 2.0 verziószámú firmware telepítése után. A leginkább érintett terület az automata élességállítás, ami rá is fér, hiszen az AF rendszer sebessége nem tartozott eddig a típus erősségei közé.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fujifilm, X100, retro, fényképezőgép, távmérős, firmware, szoftver, frissítés, AF, sebesség, focus peaking
aug
21

Lassított felvételek összehasonlítása: Mit jelent 500, 1000, 2500, 5000 vagy 10000 FPS?

A videózásban az egyik leghatásosabb szájtátás-generátor a lassított felvétel, de a laikus számára nehezen értelmezhetők az ezzel összefüggésben álló számok. Mi a különbség 500 vagy éppen 5000 FPS között? Mi is az FPS? A Slow Mo Guys jóvoltából iránytűt kaphattok az egyes FPS értékek értelmezéséhez, mindezt pedig némi rombolással egybekötve.

+ Hozzászólások száma:
Címkék lassított, videó, felvétel, összehasonlítás, FPS, képkocka, sebesség, lassítás
júl
17

Megvadult sebességre képesek a Toshiba új SD kártyái

A világ leggyorsabb írási és olvasási sebességére képes SD memóriakártyáit mutatta be a Toshiba. A gyártó korábban már a CF kártyák mezőnyében is rekordot állított fel, de tartozott a világnak egy SD változattal is, mely minden korábbit túlteljesített.

+ Hozzászólások száma:
Címkék toshiba, Exceria Pro, SD, SDHC, SDXC, memóriakártya, leggyorsabb, rekord, sebesség

Oldalak