print
jún
08

Visszatér a Kodak Kodachrome, de nem analóg filmként, hanem magazinként

Ikonikus darabja volt a fotózás történelmének a Kodak Kodachrome színes film, melynek gyártását néhány éve torpedózták meg. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Kodachrome név még ma is fogalom, hogy a Kodak újonnan induló print magazinjának is ez lett a címe, a borítója pedig egyszerűen parádés módon emlékezik meg a jól megszokott csomagolásról.

+ Hozzászólások száma:
Címkék kodak, Kodachrome, print, analóg, magazin, kultúra, művészet
máj
09

A Pantone közelebb visz ahhoz, hogy lásd a színek viselkedését különféle hordozótípusokon

Nagy lépésre szánta el magát a Pantone: Igyekszik felhomályosítani a designerek és grafikusok tömegeit arról, hogy a színskálában gondosan kiválasztott szín miért nem fog soha úgy kinézni, ahogy a kezükben szorongatott legyezőben látják. A Pantone Simulator Prints egy új és izgalmas szolgáltatás, igaz vannak limitációi.

+ Hozzászólások száma:
Címkék pantone, Simulator, Prints, print, nyomat, proof, direktszín, spot color, formula guide, szimuláció, hordozó, papír, coated
dec
14

Az Adidas most először fog 3D nyomtatott futócipőt árulni, de szinte lehetetlen lesz megvásárolni

Az élsportban már eddig is jelen volt a 3D nyomtatás, de ezek nem kereskedelmi forgalomban jutnak el a sportolókhoz, hanem egyedi gyártás alapján. Az Adidas viszont éppen ezekben a pillanatokban teszi meg az első lépéseket, hogy bárki vásárolhasson magának valamelyik márkaboltba besétálva. Na jó ez erős túlzás: Igen nagy szerencse és bolygók megfelelő együttállása is kell hozzá.

+ Hozzászólások száma:
Címkék 3d, nyomtatás, print, Adidas, futócipő, sportcipő, limitált
okt
13

Bugyit húznak a nyuszikra: Eltűnnek a meztelen nők a nyomtatott Playboyból

Némi szarkazmussal élve a mai napon a világsajtó vezető híre, hogy a Playboy felhagy azzal, amihez 62 éve a legjobban ért: A meztelenséggel. Ez így nem tűnik igazán lényeges fejleménynek, pedig rávilágít arra, hogy milyen a viszony az online és a print média között. Scott Flanders lapigazgató szerint nem tudnak és nem is akarnak versenyezni az olcsó online pornóval, így átalakul majd a lap szerkezete.

+ Hozzászólások száma:
Címkék playboy, print, nyomtatott, meztelenség, akt, változás
júl
14

A Vangardist különszámát HIV pozitív emberek vérével nyomtatták

Az osztrák Vangardist magazin egy speciális HIV+ különszámmal készült, amit aztán lehet egészen szó szerint is érteni. A különleges nyomtatvány nem csak a HIV+ emberekkel és a körülöttük kialakult tévhitekkel foglalkozik, hanem három önkéntes vérét is belekeverték a festékbe. Ezt ugyan egy tökéletesen lezárt fóliában árusítják, de nyugodtan kibontható és kézbe vehető.

+ Hozzászólások száma:
Címkék print, nyomtatás, HIV, fertőzött, vér, festék, Vangardist, kiadvány, magazin

Oldalak