lövedék
szep
10

Sajtófotó kitekintés: Megrázó pillanat Szíriában, fotón egy becsapódó harckocsi lövedék

Becsapódó harckocsi lövedék

A háborús sajtófotó az összes stílus közül talán a legőszintébb és legmegrázóbb. Épp úgy megörökít boldog pillanatokat, mint keserűket és sajnos utóbbi van túlsúlyban. A napokban (egészen pontosan szeptember 5-én) volt a Milicista halála c. Robert Capa fotó készítésének 76. évfordulója. A fotót a magyar Robert Capa (Friedmann Endre Ernő) készítette a Spanyol polgárháborúban 1936-ban és egy felkelőt ábrázol a halála pillanatában. A felvételt sokan beállítottnak tartják, mások viszont eredetisége mellett érvelnek. Ami viszont Tracey Shelton kamerája előtt zajlott le az minden kétséget kizáróan meghamisíthatatlan és sokan már most úgy tartják, hogy legalább olyan híres lesz, mint Robert Capa felvétele.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fotó, riporter, sajtó, sajtófotó, hír, Szíria, felkelő, lázadó, tank, lövedék, becsapódik, becsapódás, robbanás, megrázó, drámai
ápr
17

Absztrakt fotók becsapódó lövedékekről

Becsapódó lövedék

Az absztrakt fotóval sok esetben az a baj, hogy nem tudjuk mit is szeretne ábrázolni a fotós, de nem ebben az esetben. Deborah Bay fotográfus nem hétköznapi témát feldolgozva becsapódó lövedékeket fotóz amint a golyóálló plexi üvegén darabokra hullanak. Ehhez képest a cseppfotó langyos esti mesének számít!

+ Hozzászólások száma:
Címkék golyó, lövedék, becsapódás, fotó, absztrakt, makró, fegyver, töltény