középformátum
máj
10

Phase One IQ3 100MP Achromatic - Nem a csóró művész játékszere lesz

A maga nemében egyedülálló hátfalat mutatott be a Phase One. A gyártótól nem idegen gondolat akromatikus hátfalakat készíteni, de a 100 megapixeles IQ3 alapokon nyugvó megoldás szédítő érzékenységre képes, mindezt 15 fényértéknyi dinamikával és alacsony képzajjal tudja produkálni. Az árát pedig talicskával lehet behordani a kereskedőhöz.

+ Hozzászólások száma:
Címkék phase one, IQ3, 100MP, Achromatic, akromatikus, fekete-fehér, szenzor, középformátum, fényképezőgép, bejelentés, bemutató
nov
30

Ilyen zárhangja van a Fujifilm GFX 50s-nek

Sokak számára igazán kritikus, hogy milyen hangokat ad ki választott felszerelése. Van aki a férfias kalapácsütésre esküszik, hogy érezze van anyag a gépben, mások pedig a lehető legcsendesebb működésre vágynak. A Fujifilm GFX 50s-ről a napokban készült egy videó, amivel nagyjából már tudható mire számítsunk.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fujifilm, GFX, 50s, középformátum, milc, fényképezőgép, zárhang, hang, videó
okt
04

Elektronikus zárral gyorsul fel a Phase One XF IQ3 – Elsőként a középformátumban

Száz megapixel egyáltalán nem kevés és pont ennyit tud kipréselni a Phase One XF IQ3 100MP hátfala is. Ekkora felbontásnál már nagyon könnyen előbukik a bemozdulásból eredő élességvesztés, elég ehhez akár a zárszerkezet mechanikus mozgása is. Ezért a harmadik számú firmware frissítésben érkezik erre a gyógyír: Akár 1/4000 zársebesség elektronikus módban!

+ Hozzászólások száma:
Címkék phase one, XF, IQ3, 100MP, elektronikus zár, firmware, frssítés, update, középformátum
szep
22

Tudod mekkora szenzor lesz a középformátumú Fujifilm GFX 50S-ben?

Két napja a Fujifilm nagyot dobbantott, mikor bejelentette a GFX 50S fejlesztését, mely hónapokon belül a boltokba fog kerülni. A gyártó APS-C méretről a kisfilmes Full Frame kihagyásával rögtön a középformátumra ugrik, de azért óvatosan kell álmodozni, mivel közel sem teljes értékű 645-ös méretről beszélünk.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fujifilm, GFX 50s, középformátum, fényképezőgép, szenzor, méret, formátum
szep
20

Fujifilm GFX 50S – És valóban érkezik a középformátumú MILC!

Időnként a Fujifilm úgy dönt, hogy ellopja a showt a többiek elől és valami elképesztő dolgot mutat be a Photokina alatt. Ezúttal nem egy kész fényképezőgépet állít ki a GFX 50S személyében, de a hír akkor is bombaként hat: Valóban fejlesztés alatt áll a Fujifilm középformátumú MILC rendszere, aminek első fecskéje néhány hónap múlva már berepülhet a boltokba.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fujifilm, GF, GFX, 50s, GFX 50s, G-bajonett, középformátum, milc, fényképezőgép, bejelentés, bemutató

Oldalak