készlet
szep
29

Nameless Paint Set – Elbűvölő elnevezések helyett a színkeverés logikáját tanítja

Ha bemegyünk egy művészellátóba, rengeteg féle és fajta festéket láthatunk és több gyártó is arra esküszik, hogy az előre kikevert színeknek valamilyen hangzatos, annak hangulatát leíró elnevezéseket adjon. Két japán designer viszont úgy gondolja sokkal jobb, ha a festéknek nem adunk előre nevet, hanem érzékeltetjük miből is jött létre.

+ Hozzászólások száma:
Címkék névtelen, nameless, festék, piktogram, keverés, színkeverés, készlet
már
05

Multi-Mount: Egyetlen adapterrel csatlakoztathatók Nikon, Olympus, Konica és Contax objektívek Pentax gépekre

Sokszor elgondolkoztunk már azon, hogy mennyire bosszantó az, amikor a választott fényképezőgépünkre nem tudjuk felrakni a szekrényben porosodó objektíveket amik ráadásul mind más és más gyártótól jöttek, kivéve ha veszünk mindegyikhez egy-egy méretes adaptert. Az Adaptist által Pentax K bajonettes gépekhez tervezett átalakító viszont képes ezt részben áthidalni, ugyanis a gyári Pentax objektívek mellett négy másik gyártó szabványát lesz képes kezelni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék pentax, Pentax K, bajonett, Nikon F, Olympus OM, Contax, Yashica, konica, objektív, átalakító, adapter, készlet
dec
19

A reptéren bombának nézhetik a fényképezőgép tisztító készleted

Az USA reptereit a TSA egyenruhás biztonsági szolgálata felügyeli és róluk legalább annyi sztereotip legenda kering, mint itthon a BKV ellenőrökről. Hol van alapja, hol pedig nincs, de az tény, hogy az internet hemzseg a TSA tisztek marhaságait leíró történetektől. Most a Canon Rumors egyik fórumozója vált egy csapással híressé, mikor megosztotta a történetét a világgal.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Giottos Rocket, pumpa, levegő, objektív, fényképezőgép, dslr, tisztító, készlet, TSA, repülőtér, reptér, bomba