Full HD
ápr
11

Ingyen és könnyedén növelheted a Panasonic GH4 színmélységét

A Panasonic GH sorozatának valamennyi tagja alapvetően magasra emeli a lécet a videózás terén. A Nemrégiben megjelent GH4 például képes 10 bites 4:2:2 mintavételezésű videójelet küldeni külső felvevőre. Egy ilyen eszköz viszont rendszerint roppant drága, ezért egy élelmes programozó, Thomas Worth viszont megtalálta a módját annak, hogy a belső memóriakártyára rögzíthető 8 bites 4:2:0 4K anyagból miként állítható elő a hőn áhított 10 bites 4:2:2.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GH4, színmélység, mintavételezés, 4k, Full HD, leméretezés, 4:2:2, 4:2:0
ápr
08

Blackmagic Studio Camera – A világ legkisebb broadcast kamerája a világ legnagyobb LCD keresőjével

Szinte csak képernyőből és objektívből áll a Blackmagic második bemutatott kamerája. Az URSA videokameráról már beszéltünk, az főleg a filmes produkciók számára lett tervezve, ezzel szemben a puritán módon csak „Studio Camera” névre keresztelt eszköz az alacsonyabb költségvetésből dolgozó televízió csatornák stúdiókamerája lehet. Elérhető lesz Full HD és Ultra HD (4K) kiépítésben is, melyhez minden esetben egy hatalmas 10” méretű kijelző jár majd.

+ Hozzászólások száma:
Címkék BlackMagic, Studio Camera, stúdió, televízió, 4k, Full HD, broadcast, NAB 2014
nov
25

Csúnyán elvérzett a retina iPad mini a színtér teszten

A Google Nexus 7 bebizonyította, hogy van igény a kedvező(bb) árfekvésű 7” körüli képátlóval rendelkező tabletekre, ebből az őrületből pedig az Amazon és az Apple nem marad ki. A DisplayMate alaposan letesztelte a USA három népszerű prémium táblagépét (Amazon Kindle Fire HDX 7, Google Nexus 7 és iPad mini retina), már ami a kijelző minőségét illeti és igen érdekes eredmények születtek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék tablet, táblagép, apple, google, amazon, iPad mini, retina, Nexus 7, Kindle Fire HDX 7, Full HD, IPS, kijelző, teszt, színtér, srgb
júl
19

A Canon teljes 4K arzenálja Amszterdamba vonul

Canon videó-DSLR egy másik kiállításon

A Canon feltárta lapjait és megmutatta, hogy milyen hadakkal vonul Amszterdam városa ellen szeptember 6. és 11. között. Az időpont csak annyiban lényeges, hogy ekkor kerül megrendezésre az International Broadcasting Convention (IBC 2012). Az elektronikus média egyik legnagyobb szakmai eseményének számít az egy hetes, konferenciákkal gazdagított kiállítás. A Canon pedig a folyamatosan bővülő 4K eszközeinek teljes palettáját szeretné bemutatni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék IBC, International Broadcasting Convention, hd, Full HD, 4k, kamera, canon, eos, 1d c, c500, objektív, kiállítás, konferencia, expó, 2012, amszterdam
ápr
17

James Cameron kalandja: 3D kamerák a Mariana-árok mélyén

James Cameron visszatér a Mariana-árokból

James Cameron érdekes alak. Szeret olyan mozifilmeket készíteni melyek nézők millióit csalják be a mozitermekbe, de ezen túl is van számára élet. Amikor azon gondolkozik valaki, hogy vajon mire költötte az Avatar filmből befolyt bevételeit, valószínűleg kevesen gondolnának arra, hogy egy tengeralattjáróra, mely képes lemerülni a Mariana-árok mélyére, hogy 3D felvételeket készítsen. Persze aki ismeri James előéletét az a legkevésbé sem lepődik meg ezen.

+ Hozzászólások száma:
Címkék james cameron, mariana-árok, merülés, rekord, expedíció, Full HD, 3d, kamera, tengeralattjáró

Oldalak