anyag
jún
20

Hipnotikus, ahogyan rétegről-rétegre haladunk a fában

Brett Foxwell rendkívül türelmes ember, hiszen specialitása a stop-motion. A WoodSwimmer című rövidfilmjével kemény fába vágta a fejszéjét és ezt halálosan komolyan kell gondolni. Videójának főszereplője a fa anyaga, mely absztrakt táncot jár a képernyőn.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fa, anyag, szelet, videó, stop motion
máj
04

Kasza Gábor valódi betonnal borított könyve úton van a világhír felé

A beton egy sokakat megihlető anyag, nem csak az építészek, de a fotósok fantáziájának is termékeny táptalajt biztosít. Kasza Gábor közelmúltban elkészült könyve is a beton szerkezetek, textúrák és formák köré szerveződik, melyet éppen csak annyi emberi interakcióval színesít, amitől az egész egy kortárs színdarabbá lép elő.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Kasza Gábor, beton, könyv, anyag, textúra, forma, fotósorozat, design, könyvtok, borító
júl
15

A legfeketébb mesterséges feketéből a fény is alig jut ki

Új világrekord született a legfeketébb fekete előállításában. A Vanteblack nevű anyagot egy Newheaven-ben tevékenykedő vállalat fejlesztette ki és a látható fény csupán 0,035%-át nem nyeli el, ezzel ez a legsötétebb mesterséges anyag amit valaha ember tervezett. Akik látták, azok szerint rendkívül furcsa az emberi szem számára, hiszen a fekete tárgyak esetén is látunk valamilyen árnyalatot.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fekete, anyag, rekord, világrekord, legsötétebb, fény, tudomány
ápr
03

Emelkedik a Fujifilm analóg nyersanyagok ára

A Fujifilm bejelentette, hogy világszerte 20% körüli áremelkedést eszközöl valamennyi analóg nyersanyagán és az egyszer használatos fényképezőgépeken. Egyelőre annyit tudni, hogy az USA-ban 2013. július 1-én lép életbe az új díjszabás, de azt még nem tudni, hogy Európába és többek között Magyarországra mikor jut el a változás szele.

+ Hozzászólások száma:
Címkék fujifilm, nyers, anyag, nyersanyag, analóg, film, drágulás, ár, emelkedés
okt
30

Tippek grafikusoknak a minőségi printhez

Egy grafikának számos megjelenési felülete lehet, ezek pedig eltérő gondoskodást igényelnek. A kész munkánk megjelenhet monitoron vagy éppen nyomtatásban és mind a kettő eredendően más megközelítési módot igényel. Persze mindig fontos előre tudni, hogy mit akarunk elérni, de a print egy teljesen más világot jelent egy webes megjelenésnél. A most következő 10 tipp valószínűleg a kezdőknek, tanulóknak jön jól, de azok is profitálhatnak belőle, akik eddig webre dolgoztak, de kíváncsiak a nyomdai oldalra is.

+ Hozzászólások száma:
Címkék grafika, nyomda, előkészítés, DTP, nyomdai, print, anyag, papír, nyomtatás, tipp, tippek, tanácsok