4k
már
26

Itt vannak az első képek a Canon nagyon furcsa kinézetű 4K videós gépéről

Valamit bemutatott a Canon a kínai közönség előtt, de erről eddig más nyelveken nem jelent meg egy csepp infó sem a találgatásokon kívül. A fotók alapján egy 4K videózásra alkalmas fényképezőgép lesz, melyben egy 1” formátumú szenzor, ekvivalens 24-240mm f/2.8-5.6 objektív van és a markolata forgatható lesz. Ezt vélhetően a haladó-amatőr kategóriába szánják majd, így nem a Panasonic GH4 vagy Sony A7s közvetlen ellenfele jött el közénk. Többet valószínűleg csak a NAB 2015 kiállításon tudunk meg, mely a jövő hónapban lesz esedékes.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, bridge, kompakt, 4k, videó, fényképezőgép, kína, Jackie Chan
már
12

Sony A7s, ISO 40.000, 4K videó és a holdfény – Kell ennél többet mondani?

Már jó néhány hónapja köztudatban van a Sony „sötétlátó” fényképezőgépe az A7s, de még mindig érkeznek érdekes anyagok arról, hogy mennyire is lát jól a sötétben. A full frame szenzoros MILC szándékosan visszatért a 12 megapixelhez, hogy a lehető legoptimálisabb eredményt nyújtsa még extrém kevés fény mellett is.

+ Hozzászólások száma:
Címkék sony, alpha, A7s, 4k, videó, holdfény, kevés fény, iso 40000, érzékenység
feb
24

ARRI Alexa Mini 4K – Minden amiről a DSLR videósok csak álmodnak

Az ARRI bemutatta az idei év talán legnagyobb dobását, az Alexa 4K videokamera Mini változatát. A jelentősen könnyített tömeg és méret a lehetőségek egész tárházát nyitja meg. A DSLR videósok két fő csoportra oszthatók: Az egyiküknek nincs pénze komolyabb tűzerőre, másoknak pedig a relatíve kompakt méretre van szüksége. Ugyan előbbi csoport most sem lesz kint jobban a vízből, de utóbbi fellélegezhet.

+ Hozzászólások száma:
Címkék arri, Alexa, mini, 4k, UHD, videokamera, professzionális, bejelentés, bemutató
feb
23

A Canon EOS 5D Mark IV is csökkenő megapixelre gyúr?

A CanonRumors igen érdekes hírekhez jutott hozzá, hogy a következő Canon full frame fényképezőgép nagyjából miként fog kinézni. A specifikációk alapján valamilyen sportfotózásra is alkalmas fényképezőgép körvonalazódik, de a szerzők szerint ez határozottan nem a Canon EOS 1D X folytatása lenne.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 5D, Mark IV, pletyka, 18 megapixel, full frame, 4k
feb
12

Láttál már 10328x7760 felbontású 10K videót?

Joe Capra kifejezetten az ultra nagyfelbontású képalkotásra specializálta magát, amihez igen hűséges társ a 80 megapixeles Phase One IQ180. Fejébe vette, hogy milyen lenne elutazni Rio de Janeiróba és nem 4K, hanem egyenesen 10K felbontású timelapse videót készíteni. A végeredmény pont annyira döbbenetes, mint amennyire hangzik.

+ Hozzászólások száma:
Címkék 10K, 4k, videó, ultra nagy felbontás, timelapse, Rio de Janeiro

Oldalak