4k
jún
23

Befutott az első komoly Nikon D5 pletykacsokor

A Nikon DSLR palettájának csúcsát jelenti a D4, illetve az izmosított D4S, ezért mindenképpen érdekes az, amikor ennek a legújabb tagjáról érkeznek pletykák. A NikonRumors által kiteregetett információk szerint a nagy bejelentés 2016 elején lesz esedékes a soron következő CES show alkalmával.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, D5, csúcs, dslr, fényképezőgép, pletyka, 4k
máj
18

Panasonic Lumix G7 – Megszületett a GH4 kistestvére is

Sikerült egymásra szerveznie a Panasonic és a Fujifilm sajtósainak a következő újdonságaik leleplezését, melyben ráadásul az a pláne, hogy ezek közvetlen ellenfelei lesznek egymásnak. A Fujifilm X-T10 és a Panasonic G7 egyazon árkategóriában indul hadba. A különbség inkább az, hogy előbbi csak a fotósokra koncentrál, utóbbi pedig már a videósokra is, ráadásul ezt komoly fegyverarzenállal teszi.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, G7, milc, lumix, micro 4/3, MFT, videó, 4k, bejelentés, bemutató
ápr
14

Két újabb EOS 5D fényképezőgépet indíthat a Canon a közeljövőben

Ha igazak a pletykák, akkor tovább szélesedhet az Canon EOS 5D modellcsalád, mely lassan már inkább kategóriát fog jelölni. A pletykákra vadászó portálokon egymásnak teljesen ellentmondó infók jelentek meg az 5D Mark III folytatásáról és most úgy tűnik talán megoldódik a rejtély, persze biztosat csak akkor lehet mondani, amikor a sajtótájékoztatón leomlik a lepel. A kiszivárgott hírek szerint az 5D Mark III folytatása mellett egy sokkal komolyabb videós váz is megjelenik 5Dc néven.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 5D Mark IV, 5Dc, cinema, 4k, fényképezőgép, pletyka
ápr
08

Bemutatkozott a rendhagyó külsejű Canon XC10 4K videokamera

Nem is olyan régen már kiszivárgott az, hogy a Canon egy furcsa külsejű új kütyüvel fog előállni, de az égvilágon semmilyen konkrétumot nem tudtunk közölni akkor róla. Most már az XC10 modellnév sem titok és az eddig csak pletykált 4K felbontású videózás is megerősítést nyert. A kamera elsősorban videósoknak készült, de a formavilága egy különös egyveleget takar.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, XC10, 4k, videokamera, kamera, bejelentés, bemutató
már
26

Itt vannak az első képek a Canon nagyon furcsa kinézetű 4K videós gépéről

Valamit bemutatott a Canon a kínai közönség előtt, de erről eddig más nyelveken nem jelent meg egy csepp infó sem a találgatásokon kívül. A fotók alapján egy 4K videózásra alkalmas fényképezőgép lesz, melyben egy 1” formátumú szenzor, ekvivalens 24-240mm f/2.8-5.6 objektív van és a markolata forgatható lesz. Ezt vélhetően a haladó-amatőr kategóriába szánják majd, így nem a Panasonic GH4 vagy Sony A7s közvetlen ellenfele jött el közénk. Többet valószínűleg csak a NAB 2015 kiállításon tudunk meg, mely a jövő hónapban lesz esedékes.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, bridge, kompakt, 4k, videó, fényképezőgép, kína, Jackie Chan

Oldalak