4k
feb
24

ARRI Alexa Mini 4K – Minden amiről a DSLR videósok csak álmodnak

Az ARRI bemutatta az idei év talán legnagyobb dobását, az Alexa 4K videokamera Mini változatát. A jelentősen könnyített tömeg és méret a lehetőségek egész tárházát nyitja meg. A DSLR videósok két fő csoportra oszthatók: Az egyiküknek nincs pénze komolyabb tűzerőre, másoknak pedig a relatíve kompakt méretre van szüksége. Ugyan előbbi csoport most sem lesz kint jobban a vízből, de utóbbi fellélegezhet.

+ Hozzászólások száma:
Címkék arri, Alexa, mini, 4k, UHD, videokamera, professzionális, bejelentés, bemutató
feb
23

A Canon EOS 5D Mark IV is csökkenő megapixelre gyúr?

A CanonRumors igen érdekes hírekhez jutott hozzá, hogy a következő Canon full frame fényképezőgép nagyjából miként fog kinézni. A specifikációk alapján valamilyen sportfotózásra is alkalmas fényképezőgép körvonalazódik, de a szerzők szerint ez határozottan nem a Canon EOS 1D X folytatása lenne.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 5D, Mark IV, pletyka, 18 megapixel, full frame, 4k
feb
12

Láttál már 10328x7760 felbontású 10K videót?

Joe Capra kifejezetten az ultra nagyfelbontású képalkotásra specializálta magát, amihez igen hűséges társ a 80 megapixeles Phase One IQ180. Fejébe vette, hogy milyen lenne elutazni Rio de Janeiróba és nem 4K, hanem egyenesen 10K felbontású timelapse videót készíteni. A végeredmény pont annyira döbbenetes, mint amennyire hangzik.

+ Hozzászólások száma:
Címkék 10K, 4k, videó, ultra nagy felbontás, timelapse, Rio de Janeiro
feb
02

Egy misivel zuhant a Canon EOS 1D C ára, de nem nálunk

Akkora árleszállítást hajtott végre a Canon, hogy aki pont előtte vásárolt be, az valószínűleg most agyvérzéses kómában fekszik. Harmadik születésnapjához közeledik a 2012 áprilisában bemutatott Canon EOS 1D C és talán ez akar lenni a japánok nagy meglepetése, igaz csak egyedül az észak-amerikai piacon. A főleg professzionális videózásra fejlesztett „cinema” Canon ára egyik napról a másikra 4000 dollárt esett.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, eos, 1d c, cinema, 4k, videó, dslr, árcsökkenés, árzuhanás
nov
20

EIZO ColorEdge CG318-4K – Hatalmas felbontás 31” méretben, 99% AdobeRGB-vel

Újabb atombombát dobott az EIZO a professzionális grafikai monitorok közé. A ColorEdge CG sorozatának legújabb tagja igen széles színtér megjelenítéssel, önkalibrációval, 10 bites megjelenítéssel és 4K felbontással száll be a technológiai versengésbe. A monitor kifejezetten a professzionális 4K videózás szellemiségében fogant meg, így több mozis és broadcast színteret is képes megjeleníteni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék eizo, ColorEdge, CG318-4K, monitor, grafikai, professzionális, videó, 4k, bemutató, bejelentés

Oldalak