4k
ápr
11

Ingyen és könnyedén növelheted a Panasonic GH4 színmélységét

A Panasonic GH sorozatának valamennyi tagja alapvetően magasra emeli a lécet a videózás terén. A Nemrégiben megjelent GH4 például képes 10 bites 4:2:2 mintavételezésű videójelet küldeni külső felvevőre. Egy ilyen eszköz viszont rendszerint roppant drága, ezért egy élelmes programozó, Thomas Worth viszont megtalálta a módját annak, hogy a belső memóriakártyára rögzíthető 8 bites 4:2:0 4K anyagból miként állítható elő a hőn áhított 10 bites 4:2:2.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GH4, színmélység, mintavételezés, 4k, Full HD, leméretezés, 4:2:2, 4:2:0
ápr
08

Blackmagic Studio Camera – A világ legkisebb broadcast kamerája a világ legnagyobb LCD keresőjével

Szinte csak képernyőből és objektívből áll a Blackmagic második bemutatott kamerája. Az URSA videokameráról már beszéltünk, az főleg a filmes produkciók számára lett tervezve, ezzel szemben a puritán módon csak „Studio Camera” névre keresztelt eszköz az alacsonyabb költségvetésből dolgozó televízió csatornák stúdiókamerája lehet. Elérhető lesz Full HD és Ultra HD (4K) kiépítésben is, melyhez minden esetben egy hatalmas 10” méretű kijelző jár majd.

+ Hozzászólások száma:
Címkék BlackMagic, Studio Camera, stúdió, televízió, 4k, Full HD, broadcast, NAB 2014
ápr
08

Blackmagic URSA – Az imák meghallgattattak, végre kapunk kamera formájú kamerát

Az éppen zajló NAB 2014 szakvásár igen komoly termést hozott, egymást érik a bejelentések és bemutatók, de a szakvásárok lelki világa már csak ilyen. A Blackmagic két új kamerát is bemutatott, ebből a legdrágább és legnagyobb tudású az URSA, mely mostantól a gyártó zászlóshajója is egyben. Az URSA cserélhető szenzorral és objektív foglalattal rendelkezik és számos szakmabeli siránkozását meghallgatva végre videókamera alakot öltött.

+ Hozzászólások száma:
Címkék BlackMagic, URSA, 4k, global shutter, kamera, videokamera, NAB 2014
ápr
07

Sony A7s – Full Frame, 12.2 megapixel, 4K videó, szuperérzékeny szenzor

Még véletlenül sincs elírás a címben, valóban 12 megapixellel jön a Sony Full Frame MILC rendszerének egy újabb variánsa. Az A7 (24 megapixel) és A7r (36 megapixel) mellé érkezik a külsejében teljesen azonos, de belső tulajdonságaiban egészen más felfogás mentén tervezett A7s. A Sony a megapixelek növelése helyett arra ment rá, hogy egy alacsony felbontású, ám kiváló jel/zaj arányú szenzort tervezzen és az egészet nyakon öntötte professzionális videós szolgáltatásokkal.

+ Hozzászólások száma:
Címkék sony, alpha, A7s, videó, 4k, milc, fényképezőgép, 12 megapixel, full frame, bemutató, bejelentés, NAB 2014
már
03

Lassított 4K videóra és hatalmas dinamikára gyúr a Panasonic legújabb moduláris videokamerája

Egy hónap múlva indul a broadcast ipar legnagyobb eseményének számító NAB szakkiállítás. A Panasonic ennek apropóján mutatta be (és a NAB-on ki is állítja) két új VariCam kameráját, melyek közös nevezője a moduláris felépítés lesz. A VariCam 35 egy Super 35mm formátumú szenzort kap, mely 4K videót képes majd 120 fps mellett rögzíteni, míg a kisebbik VariCam HS három darab CMOS szenzort kap, azonban ez csak a 1080p Full HD szintjén fog tetőzni, azt viszont 240 fps sebességgel lesz majd képes felvenni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék NAB 2014, panasonic, VariCam 35, VariCam HS, modul, moduláris, kamera, videokamera, 4k, lassított felvétel, dinamika

Oldalak