4k
jún
12

Panasonic FZ-1000 – A bridge kategória új királya?

Nincs túl nagy tolongás a bridge kategóriában mióta a kompakt piacot a mobilok, a bridge kategóriát pedig a MILC-ek falják fel. Néhány hónapja az igen impozáns Sony RX10 így leginkább légüres térbe érkezett és rögtön fejére emelte a kategória királyának járó koronát. A Panasonic nem kevesebbre vállalkozik, mint elbitorolni a trónt és erre még esélye is van.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, FZ-1000, 4k, bridge, fényképezőgép, csúcs, leica
jún
06

Panasonic A500 – Az első „viselhető” 4K akciókamera

Így a következő foci világbajnokság kapujában szinte már az lenne meglepő ha nem egy világklasszis focistával mutatnának be egy sportkamerát. A Panasonic a HX-A500 bemutatóját Neymar da Silva Santos Junior segítette elő, aki focilabdával zsonglőrködve vitte próbakörre a kütyüt, mely szinte úgy viselhető, akár egy headset és karra erősített mobiltelefon párosa.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, HX-A500, viselhető, hordható, akció, sport, kamera, 4k
máj
07

Látványos Panasonic GH4 4K videó készült Budapestről

Joe Simon jobb pillanatban nem is kaparinthatta volna meg a Panasonic új nagyágyúját, mint amikor éppen elutazott pár napra. Az amerikai videós úti célja Budapest volt és ez remek alkalmat nyújtott arra, hogy letesztelje a GH4 videós képességeit. A videót ráadásul (főleg annak látványos megvalósítása miatt) a Vimeo szerkesztősége is felkapta, így a főoldalon díszelegve remek reklámnak is tekinthető, lévén a világ egyik legnagyobb videó megosztójáról van szó. Így látja Budapestet egy ide érkező operatőr.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GH4, 4k, teszt, videó, budapest, timelapse, hyperlapse
ápr
11

Ingyen és könnyedén növelheted a Panasonic GH4 színmélységét

A Panasonic GH sorozatának valamennyi tagja alapvetően magasra emeli a lécet a videózás terén. A Nemrégiben megjelent GH4 például képes 10 bites 4:2:2 mintavételezésű videójelet küldeni külső felvevőre. Egy ilyen eszköz viszont rendszerint roppant drága, ezért egy élelmes programozó, Thomas Worth viszont megtalálta a módját annak, hogy a belső memóriakártyára rögzíthető 8 bites 4:2:0 4K anyagból miként állítható elő a hőn áhított 10 bites 4:2:2.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GH4, színmélység, mintavételezés, 4k, Full HD, leméretezés, 4:2:2, 4:2:0
ápr
08

Blackmagic Studio Camera – A világ legkisebb broadcast kamerája a világ legnagyobb LCD keresőjével

Szinte csak képernyőből és objektívből áll a Blackmagic második bemutatott kamerája. Az URSA videokameráról már beszéltünk, az főleg a filmes produkciók számára lett tervezve, ezzel szemben a puritán módon csak „Studio Camera” névre keresztelt eszköz az alacsonyabb költségvetésből dolgozó televízió csatornák stúdiókamerája lehet. Elérhető lesz Full HD és Ultra HD (4K) kiépítésben is, melyhez minden esetben egy hatalmas 10” méretű kijelző jár majd.

+ Hozzászólások száma:
Címkék BlackMagic, Studio Camera, stúdió, televízió, 4k, Full HD, broadcast, NAB 2014

Oldalak