4k
szep
17

Csak ezer dollárba kerül az iPhone alkalmazás amivel 4K videót készíthetsz

Az iPhone nem tud 4K videót rögzíteni, kivéve ha megvásárolod 999 dollárért a Vizzywig 4K alkalmazást, mely felruházza iPhone 5S készüléked ezzel a szuperképességgel. Nem mintha egy mobiltelefonban ez ne lenne egyelőre egy tökéletesen nélkülözhető funkció, de most már mindenki megnyugodhat, hogy elméletben (és remélhetően a gyakorlatban) ez többé nem probléma almás telefonnal sem.

+ Hozzászólások száma:
Címkék iphone, 4k, videó, app, alkalmazás, 9999 dollár, itunes, App Store
jún
12

Panasonic FZ-1000 – A bridge kategória új királya?

Nincs túl nagy tolongás a bridge kategóriában mióta a kompakt piacot a mobilok, a bridge kategóriát pedig a MILC-ek falják fel. Néhány hónapja az igen impozáns Sony RX10 így leginkább légüres térbe érkezett és rögtön fejére emelte a kategória királyának járó koronát. A Panasonic nem kevesebbre vállalkozik, mint elbitorolni a trónt és erre még esélye is van.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, FZ-1000, 4k, bridge, fényképezőgép, csúcs, leica
jún
06

Panasonic A500 – Az első „viselhető” 4K akciókamera

Így a következő foci világbajnokság kapujában szinte már az lenne meglepő ha nem egy világklasszis focistával mutatnának be egy sportkamerát. A Panasonic a HX-A500 bemutatóját Neymar da Silva Santos Junior segítette elő, aki focilabdával zsonglőrködve vitte próbakörre a kütyüt, mely szinte úgy viselhető, akár egy headset és karra erősített mobiltelefon párosa.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, HX-A500, viselhető, hordható, akció, sport, kamera, 4k
máj
07

Látványos Panasonic GH4 4K videó készült Budapestről

Joe Simon jobb pillanatban nem is kaparinthatta volna meg a Panasonic új nagyágyúját, mint amikor éppen elutazott pár napra. Az amerikai videós úti célja Budapest volt és ez remek alkalmat nyújtott arra, hogy letesztelje a GH4 videós képességeit. A videót ráadásul (főleg annak látványos megvalósítása miatt) a Vimeo szerkesztősége is felkapta, így a főoldalon díszelegve remek reklámnak is tekinthető, lévén a világ egyik legnagyobb videó megosztójáról van szó. Így látja Budapestet egy ide érkező operatőr.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GH4, 4k, teszt, videó, budapest, timelapse, hyperlapse
ápr
11

Ingyen és könnyedén növelheted a Panasonic GH4 színmélységét

A Panasonic GH sorozatának valamennyi tagja alapvetően magasra emeli a lécet a videózás terén. A Nemrégiben megjelent GH4 például képes 10 bites 4:2:2 mintavételezésű videójelet küldeni külső felvevőre. Egy ilyen eszköz viszont rendszerint roppant drága, ezért egy élelmes programozó, Thomas Worth viszont megtalálta a módját annak, hogy a belső memóriakártyára rögzíthető 8 bites 4:2:0 4K anyagból miként állítható elő a hőn áhított 10 bites 4:2:2.

+ Hozzászólások száma:
Címkék panasonic, GH4, színmélység, mintavételezés, 4k, Full HD, leméretezés, 4:2:2, 4:2:0

Oldalak