35mm
júl
22

Lomography Cine200 Tungsten – Mozizásban használt film fényképezőgépbe

Új kisfilmet mutatott be a Lomography, mely nem rúgta fel a hagyományokat és ezúttal is egy igazi különlegesség kerül terítékre. Már megszoktuk, hogy az osztrák gyártó kerüli a tradicionális, nagy hagyományokkal rendelkező típusok feltámasztását, helyette a kevésbé ismertekre vagy egészen ínyenc darabokra gyúr rá. A Cine200 Tungsten is ezek közé tartozik, mely a mozifilmek hangulatát szeretné elhozni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék lomography, lomo, film, analóg, Cine200 Tungsten, 35mm, kisfilm, mozi
júl
19

Kreatív esküvői meghívó 35mm-es filmtekercs kazettákból

Katie és Kyle hamarosan összeházasodnak és mivel mindketten fotósok, ezért egy hozzájuk tematikában közelálló esküvői meghívót agyaltak ki. Az ötletet Kyle egy korábban látott házibarkács rovatból merítette, amelyben kiürült kazettákból előhúzható üdvözlőkártyákat készítettek. Innen már relatíve egyszerű volt a történet: Be kellett szerezni néhány tucat üres kazettát és egy méretben megfelelő meghívó kártyát tervezni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék esküvő, fotós, házaspár, meghívó, kreatív, film, tekercs, kazetta, filmtekercs, 35mm
dec
18

Hamarosan jöhet egy "olcsó" full-frame Nikon 35mm f/1.8 objektív?

A 35mm-es gyújtótávolságú objektívek látószögét igen sokan kedvelik és DX (APS-C) Nikon DSLR vázakra van is egy olcsó, megfizethető darab (bár a látószög a kisebb szenzorméret miatt más). Azonban FX (full-frame) vázra csak az igen borsos árú Nikon 35mm f/1.4 érhető el, amelyre az egyre kedvezőbb árú, illetve a használt piacról olcsón beszerzett FX vázak tulajdonosainak nem feltétlenül van szüksége vagy anyagi kerete.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, nikkor, pletyka, objektív, fix, 35mm, f/1.8, FX, full frame
aug
26

Analóg filmre forog majd a következő Star Wars

Aki rajong a George Lucas által teremtett Star Wars világ iránt, annak nehéz megítélnie a folytatást, van aki szerint egy veterántalálkozóval, míg mások szerint egy átvedlett Star Trek filmmel lesz dolgunk. Akit viszont a tartalom mellett érdekel a technikai háttér is, az bizonyára meglepődik azon, hogy egyes információk szerint analóg filmre forgatják az új epizódot, mely egyfajta visszatérés lesz a gyökerekhez, hiszen az utóbb készült filmek már mind 100%-ig digitális technikával készültek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék star wars, Episode VII, analóg, film, kodak, 35mm, forgatás, J. J. Abrams
már
06

Új szuper érzékeny CMOS szenzor a Canontól, hogy a csillagok fényében videózhass

Bár szokás azzal érvelni, hogy a Nikon szenzorok uralják a DxO toplistáját, de az elvitathatatlan érdeme a Canon fejlesztőmérnökeinek, hogy szintén elsőrangú szenzorokat terveznek, már ami a jel/zaj arányt jelenti. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ahol a Nikon gépekbe került Sony és a Toshiba szenzorok feladják, ott a Canon esetében nyugodtan tekerhetünk felfele az ISO értéken. Ha ez nem elég, akkor most videózásra fejlesztenek egy Full Frame méretű CMOS szenzort, mely minden eddiginél érzékenyebb lesz, kedvezve az extrém kevés fény melletti videózásnak.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, új, cmos, full frame, 35mm, szenzor, világűr, asztro, videó, low light, érzékeny, érzékenység, zaj

Oldalak