35mm
dec
18

Hamarosan jöhet egy "olcsó" full-frame Nikon 35mm f/1.8 objektív?

A 35mm-es gyújtótávolságú objektívek látószögét igen sokan kedvelik és DX (APS-C) Nikon DSLR vázakra van is egy olcsó, megfizethető darab (bár a látószög a kisebb szenzorméret miatt más). Azonban FX (full-frame) vázra csak az igen borsos árú Nikon 35mm f/1.4 érhető el, amelyre az egyre kedvezőbb árú, illetve a használt piacról olcsón beszerzett FX vázak tulajdonosainak nem feltétlenül van szüksége vagy anyagi kerete.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, nikkor, pletyka, objektív, fix, 35mm, f/1.8, FX, full frame
aug
26

Analóg filmre forog majd a következő Star Wars

Aki rajong a George Lucas által teremtett Star Wars világ iránt, annak nehéz megítélnie a folytatást, van aki szerint egy veterántalálkozóval, míg mások szerint egy átvedlett Star Trek filmmel lesz dolgunk. Akit viszont a tartalom mellett érdekel a technikai háttér is, az bizonyára meglepődik azon, hogy egyes információk szerint analóg filmre forgatják az új epizódot, mely egyfajta visszatérés lesz a gyökerekhez, hiszen az utóbb készült filmek már mind 100%-ig digitális technikával készültek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék star wars, Episode VII, analóg, film, kodak, 35mm, forgatás, J. J. Abrams
már
06

Új szuper érzékeny CMOS szenzor a Canontól, hogy a csillagok fényében videózhass

Bár szokás azzal érvelni, hogy a Nikon szenzorok uralják a DxO toplistáját, de az elvitathatatlan érdeme a Canon fejlesztőmérnökeinek, hogy szintén elsőrangú szenzorokat terveznek, már ami a jel/zaj arányt jelenti. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ahol a Nikon gépekbe került Sony és a Toshiba szenzorok feladják, ott a Canon esetében nyugodtan tekerhetünk felfele az ISO értéken. Ha ez nem elég, akkor most videózásra fejlesztenek egy Full Frame méretű CMOS szenzort, mely minden eddiginél érzékenyebb lesz, kedvezve az extrém kevés fény melletti videózásnak.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, új, cmos, full frame, 35mm, szenzor, világűr, asztro, videó, low light, érzékeny, érzékenység, zaj
nov
10

Különleges képességgel jön a Sigma 35mm f/1.4

A Sigma új nagylátószögű objektíve valójában két különleges képességet hordoz magában: Az egyik az USB kapcsolat, mellyel összeköthetjük számítógépünkkel, a másik pedig az árazása. A képességeihez mérten jóval a konkurencia árszabása alatt marad, ez pedig kedvelt lencsévé teheti a fotósok körében.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Sigma, Sigma 35mm f/1.4, 35mm, 35, mm, f1.4, f/1.4, objektív, optika, USB, adapter, kapcsolat, firmware, csatlakozás, csatlakozó
nov
06

Valóban f/4 lett az új stabilizált Canon 24-70mm

Az elmúlt napokban a pletykalapok attól voltak hangosak, hogy a Canon legendás 24-70mm-es objektíve hamarosan IS verzióval, azaz képstabilizátorral is megjelenik. Persze furcsa volt, hogy alig pár hete jelent meg a Canon 24-70mm f2.8L II és már itt lenne egy még újabb kiadás, de a valóság az, hogy a pletykák második hullámában felröppent f/4 maximális rekesznyílás bizonyult igaznak.

+ Hozzászólások száma:
Címkék canon, 24-70mm, f4, f/4, 35mm, f2, f/2, IS, USM, objektív, lencse, optika, bejelentés, bemutató, hír, előzetes

Oldalak