35mm
aug
28

A film nem halott: Napokon belül újra elindul a Ferrania filmek gyártása

Hamarosan újra megkezdődik a gyártás az 1923-ban alapított és az évszázad végére tönkrement olasz Ferrania üzemében. Egyelőre 35mm-es kisfilmet, 120-as rollfilmet, illetve Super 8 és Super 16mm mozgófilmhez való nyersanyagot fognak gyártani FILM Ferrania márkanév alatt. A gyártás újraindítását már tavaly, 2013-ban bejelentették és most már azt is tudjuk, hogy mikor zúghatnak fel újra a gyártósorok.

+ Hozzászólások száma:
Címkék film, Ferrania, analóg, fényképezés, 35mm, 120, Super 8mm, Super 16mm, gyártás, újraindítás
júl
22

Lomography Cine200 Tungsten – Mozizásban használt film fényképezőgépbe

Új kisfilmet mutatott be a Lomography, mely nem rúgta fel a hagyományokat és ezúttal is egy igazi különlegesség kerül terítékre. Már megszoktuk, hogy az osztrák gyártó kerüli a tradicionális, nagy hagyományokkal rendelkező típusok feltámasztását, helyette a kevésbé ismertekre vagy egészen ínyenc darabokra gyúr rá. A Cine200 Tungsten is ezek közé tartozik, mely a mozifilmek hangulatát szeretné elhozni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék lomography, lomo, film, analóg, Cine200 Tungsten, 35mm, kisfilm, mozi
júl
19

Kreatív esküvői meghívó 35mm-es filmtekercs kazettákból

Katie és Kyle hamarosan összeházasodnak és mivel mindketten fotósok, ezért egy hozzájuk tematikában közelálló esküvői meghívót agyaltak ki. Az ötletet Kyle egy korábban látott házibarkács rovatból merítette, amelyben kiürült kazettákból előhúzható üdvözlőkártyákat készítettek. Innen már relatíve egyszerű volt a történet: Be kellett szerezni néhány tucat üres kazettát és egy méretben megfelelő meghívó kártyát tervezni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék esküvő, fotós, házaspár, meghívó, kreatív, film, tekercs, kazetta, filmtekercs, 35mm
dec
18

Hamarosan jöhet egy "olcsó" full-frame Nikon 35mm f/1.8 objektív?

A 35mm-es gyújtótávolságú objektívek látószögét igen sokan kedvelik és DX (APS-C) Nikon DSLR vázakra van is egy olcsó, megfizethető darab (bár a látószög a kisebb szenzorméret miatt más). Azonban FX (full-frame) vázra csak az igen borsos árú Nikon 35mm f/1.4 érhető el, amelyre az egyre kedvezőbb árú, illetve a használt piacról olcsón beszerzett FX vázak tulajdonosainak nem feltétlenül van szüksége vagy anyagi kerete.

+ Hozzászólások száma:
Címkék nikon, nikkor, pletyka, objektív, fix, 35mm, f/1.8, FX, full frame
aug
26

Analóg filmre forog majd a következő Star Wars

Aki rajong a George Lucas által teremtett Star Wars világ iránt, annak nehéz megítélnie a folytatást, van aki szerint egy veterántalálkozóval, míg mások szerint egy átvedlett Star Trek filmmel lesz dolgunk. Akit viszont a tartalom mellett érdekel a technikai háttér is, az bizonyára meglepődik azon, hogy egyes információk szerint analóg filmre forgatják az új epizódot, mely egyfajta visszatérés lesz a gyökerekhez, hiszen az utóbb készült filmek már mind 100%-ig digitális technikával készültek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék star wars, Episode VII, analóg, film, kodak, 35mm, forgatás, J. J. Abrams

Oldalak