35mm
jún
06

Samyang AF 35mm f2.8 FE – Olcsó, kompakt és autofókuszos objektív Sony vázakhoz

A világ lassan megrágja és lenyeli, hogy a Samyang már kínál autofókuszt is, amihez emésztéskönnyítőként érkezik a korábban már bemutatott AF 14mm f2.8 FE és az AF 50mm f2.8 FE mellé egy 35mm-es változat is. Az AF 35mm f2.8 FE a tükör nélküli Sony vázakhoz tervezett kompakt objektív, mely olcsóbb alternatíva azoknak, akik a kék Zeiss logó láttán heveny verejtékezéssel küzdenek.

+ Hozzászólások száma:
Címkék samyang, Rokinon, walimex, 35mm, FE, sony, AF, autofókusz, objektív, bemutató, bejelentés
okt
02

Lezárult egy korszak: Végleg megszűnik a Voigtländer Bessa család

Mindig szomorú, amikor egy legendás gépcsalád utolsó darabjait utód nélkül kivonják a forgalomból. A Voigtländer 35mm-es távmérős Bessa sorozata igazi különlegesség, három utolsó tagja az R2M, R3M és az R4M volt, de mivel igaz a mondás, hogy semmi sem tart örökké, így a márkanevet birtokló japán Cosina leállította a gyártását.

+ Hozzászólások száma:
Címkék Voigtländer, Bessa, 35mm, távmérős, R3M, R4M, R2M, gyártás, vége
aug
28

A film nem halott: Napokon belül újra elindul a Ferrania filmek gyártása

Hamarosan újra megkezdődik a gyártás az 1923-ban alapított és az évszázad végére tönkrement olasz Ferrania üzemében. Egyelőre 35mm-es kisfilmet, 120-as rollfilmet, illetve Super 8 és Super 16mm mozgófilmhez való nyersanyagot fognak gyártani FILM Ferrania márkanév alatt. A gyártás újraindítását már tavaly, 2013-ban bejelentették és most már azt is tudjuk, hogy mikor zúghatnak fel újra a gyártósorok.

+ Hozzászólások száma:
Címkék film, Ferrania, analóg, fényképezés, 35mm, 120, Super 8mm, Super 16mm, gyártás, újraindítás
júl
22

Lomography Cine200 Tungsten – Mozizásban használt film fényképezőgépbe

Új kisfilmet mutatott be a Lomography, mely nem rúgta fel a hagyományokat és ezúttal is egy igazi különlegesség kerül terítékre. Már megszoktuk, hogy az osztrák gyártó kerüli a tradicionális, nagy hagyományokkal rendelkező típusok feltámasztását, helyette a kevésbé ismertekre vagy egészen ínyenc darabokra gyúr rá. A Cine200 Tungsten is ezek közé tartozik, mely a mozifilmek hangulatát szeretné elhozni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék lomography, lomo, film, analóg, Cine200 Tungsten, 35mm, kisfilm, mozi
júl
19

Kreatív esküvői meghívó 35mm-es filmtekercs kazettákból

Katie és Kyle hamarosan összeházasodnak és mivel mindketten fotósok, ezért egy hozzájuk tematikában közelálló esküvői meghívót agyaltak ki. Az ötletet Kyle egy korábban látott házibarkács rovatból merítette, amelyben kiürült kazettákból előhúzható üdvözlőkártyákat készítettek. Innen már relatíve egyszerű volt a történet: Be kellett szerezni néhány tucat üres kazettát és egy méretben megfelelő meghívó kártyát tervezni.

+ Hozzászólások száma:
Címkék esküvő, fotós, házaspár, meghívó, kreatív, film, tekercs, kazetta, filmtekercs, 35mm

Oldalak